Na de massage voelde ik mij de volgende dag herboren, heel uitgerust en schoon... en kon weer vooruit……. Elke behandeling liet een diepe indruk bij mij achter…

Massage bij kanker

Wanneer je geconfronteerd wordt met de ziekte kanker, dan staat je wereld op z’n kop. Alle aandacht is gericht op je ziekte en niet meer op jou als mens. Aanraking heeft dan ook vaak een medische reden.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen met de ziekte kanker vaak profijt hebben van massage. Massage geeft geen genezing, maar geeft ontspanning, verbetert de kwaliteit van leven en ondersteunt op deze manier het herstel. Een massage helpt het contact met je lichaam herstellen, waardoor je het weer als eigen kunt ervaren. Daarmee krijg je weer de ruimte om tot jezelf te komen en je eigen kracht te ervaren. Ook kan massage symptomen als pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, stress en depressie verminderen.

Massage voor mensen met kanker mag zolang er rekening wordt gehouden met de algehele conditie. Dat betekent dat de massageduur, druk van de massage en het te masseren lichaamsdeel in nauw overleg met je afgestemd wordt. Daarom zal ik ook een uitgebreid gesprek met je hebben voorafgaand aan de massage. Bij twijfel vraag ik je contact op te nemen met je behandelend arts.

Massage is mogelijk ter ondersteuning in elke fase van de ziekte. Wanneer het niet mogelijk is naar mijn praktijk te komen kan ik na overleg ook thuis of in het ziekenhuis komen.

Ik heb in het Toon Hermans Huis Amersfoort en bij Cabane in Utrecht mensen met kanker gemasseerd.

Ik ben lid van het Netwerk Massage bij Kanker en Netwerk Rouwen met Compassie

Gedurende het intensieve behandeltraject zocht ik naar een manier om even afstand te kunnen nemen van de dagelijkse (medische) bezigheden en een ontspanningsmoment voor mijzelf te creëren. De massages zijn hiervoor een waardevolle invulling geweest. Het heeft mij tevens geholpen om in contact te blijven met mijn lichaam. Dat vertrouwen is behoorlijk op de proef gesteld in de afgelopen maanden. Ook de gesprekken met Isabelle hebben mij geholpen, de empathische en betrokken manier waarop zij mij benaderde heb ik als zeer prettig ervaren.
© Binnenwijzer 2024 | Website: Fly Webservices | Beheerder.