Massagevormen

Klassieke massage

De klassieke massage richt zich vooral op de huid, spieren en bindweefsel. Het beïnvloedt de spierspanning, bloedcirculatie en verbetert de stofwisseling van het lichaam. Tijdens de massage kun je je bewust worden van spanning en ontspanning in het lichaam.

Energetische massage

Deze massagevorm is gericht op de energie van het lichaam.
 Een ongehinderde energiestroom zorgt ervoor dat je je in balans en gezond voelt, dus dat je “lekker in je vel zit”. De mens raakt regelmatig uit evenwicht. Dan is de energiebeweging verstoord of geblokkeerd en dat geeft signalen in je lijf. De energetische massage is langzaam en zacht en de massagerichting is naar de aarde. Dit geeft je de gelegenheid je aandacht bij de verschillende sensaties in het lichaam te houden en deze te volgen.

Voetzonereflexmassage

Op de voeten bevinden zich reflexzones die corresponderen met lichaamsdelen, spieren en organen. De reflexzones staan in verbinding met de rest van het lichaam. De voeten weerspiegelen op deze wijze wat zich in het lichaam en in jou afspeelt. En andersom heeft een massage van de voeten dus invloed op jou als totaliteit. Door een voetmassage kun je je meer bewust worden van je voeten en je letterlijk meer geaard voelen.

Holistic pulsing

Dit is een zachte behandelwijze, waarbij het lichaam op een speelse, natuurlijke manier in beweging wordt gebracht. Het lichaam wordt gepulst in een op jou afgestemd ritme. Een van de uitgangspunten is acceptatie van dat wat er is. Het nodigt uit te zijn wie je bent en de kracht die in je leeft naar buiten laat komen. Zo kun je ervaren waar spanning en blokkades zich bevinden.

Bindweefselmassage

Het oppakken van de huid en het rollen in verschillende richtingen waardoor de verschillende huidlagen losser kunnen worden en de doorbloeding wordt gestimuleerd.

Doordat de huid letterlijk wordt opgetild en in beweging gebracht kun je ervaren wat er “onderhuids”, op dieperliggend niveau, speelt.

Focussen

Dit is ruimte geven aan iets in het lichaam dat aandacht vraagt. Als er bij dat ‘iets’ stilgestaan wordt op een uitnodigende manier, kan het zich ontvouwen. Zo wordt duidelijk waar het echt om gaat.

Chakramassage

Chakra’s zijn energiecentra in je lichaam. Zij hebben ieder een eigen energie en vervullen een eigen functie binnen je energiesysteem. Ik besteed aandacht aan de 7 hoofdchakra’s.

© Binnenwijzer 2024 | Website: Fly Webservices | Beheerder.